Izrael bevándorlóellenes kerítést épít a jordániai határra

2015 június 29., hétfő 12:56
272

Izrael elég jól teljesít falak és kerítések építésében, most például arról döntött Benjamin Netanjahu kormánya, hogy Izrael és Jordánia határára is elkezdenek kerítést építeni. A határzár a folytatása lesz az izraeli-egyiptomi határon lévő, már kész kerítésnek. A most jóváhagyott tervek szerint a határzárat Eliatnál, Izrael legdélebbi, az Akabai-öböl partján lévő városánál kezdik majd építeni észak felé. Az első szakaszban 30 kilométernyi új kerítés épül meg.

"ISR-EGY border 6521a" by Idobi - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

A kormány indoklása szerint a határzár meghosszabbítására az idegen fegyveresek és a bevándorlók miatt van szükség, hiszen Netanjahuék szerint mindkettőből sok lép át azon a határszakaszon Izraelbe. A zsidó államban jelenleg 53 ezer afrikai bevándorló él, a többségük az izraeli-egyiptomi határon lépett az országba, ahol már kerítés van.

Izraelnek már nincs olyan szomszédja, akitől ne védené határzárral magát: az egyiptomi és a most épülő jordániai szakasz mellett, van már kerítés a szíriai és a libanoni határon is. Ciszjordániában meg ugye fal van. (via France24)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt