link Forrás

Kokózni fog a pápa Bolíviában

DIVAT
2015 június 29., 12:24
comments 67

Július 8-án Bolíviába látogat a pápa. Az ország kulturális minisztere szerint a római katolikus egyház legfőbb méltósága elérkezettnek látja az időt arra is, hogy nyomjon valami drogot. Ferenc ugyanis azt kérte vendéglátóitól, hogy biztosítsanak neki kokaleveleket, amit majd rágni fog. Marko Machicao miniszter azt mondta, hogy a bolíviai kormány kokateát ajánlott a pápának, de ő kifejezetten kérte, hogy kokaleveleket adjanak neki.

A kokacserje levele a kokain legfontosabb alapanyaga, pont ezért az ENSZ 1961-es drogegyezménye szerint tiltott szernek minősül. Bolíviában azonban gyógyászati és vallás célokból engedélyezik a fogyasztását. Az ország 2009-ben bele is írta az alkotmányába, hogy a levelek fogyasztása a bolíviai nép kulturális öröksége. Evo Morales elnök, aki korábban maga is kokafarmer volt, teljesen dekriminalizálná a levél fogyasztását, most pont ezért kampányol. A pápa kokarágása elég jól jönne Morales kampányának. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.