Robert Redford szerint jön az utolsó esély, hogy megmentsük a bolygót

környezetvédelem
2015 június 29., 19:53
comments 39

A színész hétfőn az ENSZ-ben szólalt fel, a decemberi klímacsúcsot beharangozandó. Szerinte ez lesz az utolsó esélyünk, hogy közösen kezdjünk valamit, és ezzel megmentsük a bolygót.

A párizsi klímacsúcson a világ országai ismét összeülnek majd, hogy közös fellépés paramétereit állapítsák meg. Redford beszéde jól illeszkedett az utóbbi időben az amúgy tényleg fontos kampányba beszálló hollywoodi hírességek mondandójához. Szerinte mindannyian felelősek vagyunk a válságért, és most annyi a feladat, hogy megmentsük a bolygót, mielőtt késő lenne.

photo_camera Redford Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár társaságában (TIMOTHY A. CLARY / AFP)

Redford felidézte a most éppen Indiában és Pakisztánban pusztító hőséget is, majd arról beszélt, hogy akárhova nézünk, azt látni, hogy a mérsékelt időjárás eltűnt, helyette a szélsőséges események maradtak. A 78 éves színész arra kérte a világ kormányait, hogy álljanak a mozgalom élére majd Párizsban. (BI, AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.