Katonai gép csapódott egy indonéziai hotelbe, valószínűleg 100-nál is több a halott

baleset
2015 június 30., 21:02
comments 217

Az indonéziai légierő egyik katonai szállítógépe egyelőre tisztázatlan körülmények között lezuhant, és belecsapódott Medan város egyik lakóövezetébe. Medan Észak-Szumátra tartomány fővárosa, több mint 2 millió ember él itt.

A 113 embert szállító C-130B Hercules típusú repülő helyi házakra és egy hotelre zuhant, nem sokkal felszállás után. Szemtanúk szerint a gép a levegőben felrobbant, lángolva csapódott a házak közé.

photo_camera (AFP)

A mentés jelenleg is folyik, egyelőre úgy tűnik, hogy a repülő utasai közül senki nem élte túl a balesetet. Egy medani kórházban azt mondták a Reuters tudósítójának, hogy eddig 55 holttestet szállítottak be hozzájuk a baleset helyszínéről.

A gép a Bintan szigeten lévő Tanjung Pinang városba tartott. Egy szemtanú szerint felszállás után többször, nagyon alacsonyan elhúzott a medani házak felett, aztán zuhant le. A környéket utána sokáig elborította a roncsból ömlő fekete füst.

photo_camera (AFP)

Az indonéziai légierő vezetőire egyre nagyobb nyomás nehezedik, flottájuk ugyanis többynire régi, korszerűtlen gépekből áll. Jórészt emiatt nemzetközi összehasonlításban is rengeteg az olyan légibaleset, amit indonéziai katonai gép okoz. Az elmúlt évtizedben 10 ilyen halálos baleset történt, bár az eddigi jelek szerint a medani szerencsétlenségben haltak meg a legtöbben.

A Lockheed-gyártmányú C-130 Herculesei közül az utóbbi években négyet vesztett el a dél-kelet ázsiai ország hadserege valamilyen balesetben. Ezt a típust 1954 óta gyártják.

photo_camera (AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.