Szállodába csapódott egy katonai szállítógép Indonéziában

külföld
2015 június 30., 08:42
comments 18

Lakó- és szállodanegyedre zuhant egy katonai szállítógép Szumátra északi részén, Medan városában. A Reuters jelentése szerint legalább harmincan meghaltak - a gépen 12 fős személyzet utazo, a többi áldozat a városban volt.

"Ez a legfrissebb értesülésünk, az áldozatok száma még növekedhet" - nyilatkozta Hisar Turnip, a Basarnas nevű kormányzati mentőszolgálattól.

A gépen utazók közül eddig öt holttestét találták meg. A helyszíni felvételek alapján több lakóház és szálloda is kigyulladt, a környéket sűrű, fekete füst borítja.

A hadsereg közleménye szerint a lezuhant gép egy 1964-ben gyártott C-130 Hercules volt. A gép Medanból szállt fel, úticélja a távoli Natuna-sziget lett volna, de pár perccel a felszállás után lezuhant. A baleset előtt a gép pilótája technikai problémákra hivatkozva engedélyt kért a visszafordulásra.

"Néhányszor nagyon alacsonyan elszállt felettünk" - mondta Elfrida Efi, a környék egyik szállodájának, a Golden Eleven Hotelnek a recepciósa. "Lángolt és füstölt, és amikor harmadszorra is átrepült fölöttünk, a hotel tetejének csapódott és azonnal felrobbant" - mondta. Elbeszélése szerint a roncsok egy masszázsszalonra zuhantak, ahol napközben, amikor a tragédia történt, általában sok vendég szokott várakozni.

A közeli Adam Malik Központi Kórház szóvivője, Sairi M. Saragih szerint hozzájuk eddig 11 holttestet szállítottak be. (Via Business Insider. A címlapképet az AP a cikkbe embedelt helyszíni riportjából vágtam.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt