Gorillának azonosítja a feketéket a Google Photos

TECH
2015 július 01., 18:36
comments 126

Egészen zavarba ejtő hibát vettek észre a Google Photos alkalmazásnál. A képrendszerező program egy asszisztens is egyben, ami segít a felhasználónak úgy keresni, eligazódni a képek között, hogy felismeri, hogy mit látunk. Így:

CIyKDj5UcAAzkBl

Igen. Egy bicikli, vagy egy végzős diák, de egy felhőkarcoló azonosítása sem jelent gondot, csak a fekete emberek.

Akik gorillák a Google szerint.

A képet  Jacky Alcine tweetelte ki még vasárnap, amire Yontan Zunger vezető programozó azonnal reagált, hogy megkeresi és kijavítja a hiba okát. A Google ki is adott egy nyilatkozatot, amiben bocsánatot kérnek. És türelmet a technológia továbbfejlesztéséhez. (Fusion)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.