Jobbikos ex-MSZMP-s kerül Papcsák mellé az MNB felügyelőbizottságába egyetlen ellenzékinek

Szavazott a parlament gazdasági bizottsága a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsági tagjairól. Rogán Antal, a bizottság elnöke azt hazudta, hogy azért nem nevezték ki eddig az fb-t, mert az ellenzék nem tudott konszenzusos közös jelöltben megállapodni.

Aztán a bizottság megszavazott egy olyan listát, ahol az egyetlen ellenzéki egy ex-MSZMP-s jobbikos.

Ők fogják felügyelni a Matolcsy-korszakban vadul és eddig ellenőrizetlenül költekező MNB-t:

  • Papcsák Ferenc, a Fidesz jelölte elnök: ügyvéd, volt zuglói polgármester és elszámoltatási kormánybiztos, az első Orbán-kormány idején az ÁPV-nél volt.
  • Madarász László, a Fidesz jelöltje: több banknál dolgozott korábban (Postabank, BNP Paribas), de a Malév és az Invitel igazgatósági tagja is volt. Korábban tagja az MNB fb-nek is.
  • Szényei Gábor András, a KDNP jelöltje: a Barankovics Alapítvány kuratóriumának alelnöke, 2007-től az MNB fb tag-ja volt.
  • Nyikos László, a Jobbik jelöltje: volt MSZMP-tag, a kilencvenes években az ÁSZ alelnöke volt, 2010 és 2014 között a Jobbik országgyűlési képviselője volt.

A bizottság nem támogatta Róna Pétert, az LMP jelöltjét, és Veres Jánost, az MSZP jelöltjét sem.

(Napi.hu)

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.