Mától használt lakásra is kaphat szocpolt, és még a mosógépét is lecserélheti állami támogatással

politika
2015 július 01., 04:04
comments 30

Július 1. van, és ahogy az már ilyenkor lenni szokott, változik egy rakat törvény. Kezdjük a legfontosabb, legtöbbeket érintő intézkedésekkel:

Változik a szocpol: mostantól használt lakás bővítésére, vásárlására is felhasználható a hivatalosan "családok otthonteremtési kedvezményének" nevezett támogatás.

A támogatás mértéke a gyermekek számán kívül függ

  • a lakás nagyságától;
  • vételárától;
  • építési költségétől;
  • energetikai besorolásától;

A szocpolból vásárolt, épített, új vagy használt lakás négyzetméterára nem haladhatja meg a 350 ezer forintot, energetikai besorolása pedig nem lehet rosszabb "B"-osztályúnál.

Beindul a mosógépcsere-program is, amit ki tudja, miért, az "Otthon Melege Program" keretében valósítanak meg. Július 1-től, első körben Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyék lakói pályázhatnak, utolsóként, július 15-től Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém megyék lakói.

A mezőgazdaságban foglalkoztatott 25-55 év közötti munkavállalók után adókedvezmény jár a munkáltatóknak: kedvezményt, amely legfeljebb a százezer forintos bruttó bér 14,5 százaléka a növénytermesztésben, állattenyésztésben dolgozók, valamint a vegyes profilú gazdálkodók mellett a mezőgazdasági gépjavítók, -karbantartók, továbbá a mezőgazdasági-, erdőgazdasági- és növényvédő gépek kezelőit foglalkoztatók vehetik igénybe.

Mától adják ki a magyar hatóságok a külföldön szabályt sértő autósok adatait a külföldi hatóságoknak.

És mától emelkedik átlagosan 30 százalékkal a rendvédelmi és honvédelmi dolgozók bére. (Via ATV és ATV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.