Mészáros Lőrinc ásványvíz-üzletbe kezdett, hogyhogy, hogyhogy nem, cége rögtön a MÁV beszállítója lett

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Pár hónappal azután, hogy Orbán Viktor kedvenc polgármestere rátalált az ásványvízüzletbe, cége rögtön szerencsés helyzetbe került, a nemzeti vasúttársaságtól kaptak megrendelést. Mészáros februárban a felszámolás alatt lévő Vivien Zrt. eszközeit vásárolta fel, ebből hozta létre a Vivienvíz Kft. nevű végét.

A napi.hu cikke szerint a MÁV a várható hőségriadó miatt írt ki ásványvízbeszerzésre tendert, a mindössze kétmillió forintos tételt pedig a Vivienvíz Kft. vitte el. A lap információ szerint a MÁV-val 2016-ig szerződésben lévő beszállító cégtől, az Immofix Kft.-től pedig lehet, hogy idő meg fognak válni. A cég még 2014-ben nyert meg egy kiírást, 403 milliós keretösszegben egy plusz egy évre. Viszont az utóbbi időben akadtak gondok a beszállítással, a legutóbbi hőségriadó során is a beszállítónak utánpótlási nehézségei voltak, ezért is írtak ki most még egy plusz közbeszerzést.

"A szállítási probléma azóta rendeződni látszik, a szerződésszegéssel kapcsolatban azonban a szállítóval egyeztetések folynak, amelyek kihatással lehetnek a szerződés időtartamára is"

- írta minderről a napi.hu-nak a MÁV. (Címlapi kép: Koszticsák Szilárd/MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.