A vizsgálat idejére kivonták a forgalomból a gyilkos robotot

Egyelőre szünetel annak az ipari robotnak az összeszerelése, amely félkész állapotban megölt egy munkást a Volkswagen egy Kassel melletti üzemében. A munka folytatásával meg kell várni az ügyészség engedélyét - közölte csütörtökön az autógyár szóvivője. Az ügyészség azért indított vizsgálatot az ügyben, mert "nem természetes haláleset" történt hétfőn az autógyárban.

A Kassel melletti Baunatalban lévő üzemben egy új gyártósor felszerelése közben a beüzemelés alatt álló egyik robot egyelőre ismeretlen okból megragadta és nagy erővel egy fémlaphoz szorította a rajta dolgozó munkást, egy külső cég 22 éves alkalmazottját. A férfi súlyos zúzódásokat szenvedett a mellkasán, és bár a helyszínen még sikerült újraéleszteni, később a kórházban belehalt sérüléseibe.

Az üzem szóvivője szerint már 1986-ban is történt egy hasonló halálos baleset egy automata gyártósoron. A Volkswagen főleg sebességváltókat és elektromotorokat gyárt a 15 500 embert foglalkoztató baunatali üzemben. A robot által elkövetett emberölés egy elektromotor-gyártósoron történt.

(MTI, Handelblatt)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.