Elektromos vezetékbe fúrt egy munkás a Bécsi úton

Csütörtökön délelőtt le kellett zárni a Bécsi utat az Eurocenter és a Tesco között. Olvasónk, Dániel szerint több mentő, tűzoltó és rendőr is a helyszínre vonult, a forgalmat mindkét irányból terelték, de az arra járók nem láttak semmilyen, nagyobb balesetre utaló jelet.

Kisdi Máté főhadnagy, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kérdéseinkre azt mondta, hogy a helyszínen építési munkálatokat végeztek, és egy munkás a járda fúrása közben robbanást észlelt. A dolgozó meg is égett, ezért értesítették a katasztrófavédelmet. A helyszínre érkező tűzoltók szintén nem látták, hogy mi okozhatta a balesetet, ezért lezárták az utat, amíg nem tudták biztosan, mivel is állnak szemben.

Méréseik alapján kiderült, hogy a munkás egy elektromos vezetékbe fúrt bele, és ezzel elektromos kisülést okozott. Ebből származtak az égési sérülései is. A környéken rövid ideig áramkimaradás is volt, de már elvonultak a tűzoltók is, délre újraindult a forgalom. A balesetben csak a fúrót kezelő munkás sérült meg, de ő sem életveszélyesen.