Szükségállapotot vezettek be Tunéziában

Tbg
határ
2015 július 04., 14:43
comments 120

Egy héttel azután, hogy egy ámokfutó lemészárolt Sousse városában ötven embert, köztük 30 brit turistát, az ország szükségállapotot vezetett be: ez több jogkört biztosít a rendvédelmi szerveknek.

Utoljára az arab tavasz idején volt 2011-ben ilyen intézkedés. A főként turizmusból élő ország azóta vált labilisabbá, hogy Líbiában megszűnt a központi irányítás és polgárháborús helyzet van, illetve több tunéziai ISIS-hez csapódott fegyveres tért haza a Szíriai és iraki harcokból.

Ha utazni akarna, a külügy szolgál információkkal magyar turistáknak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.