Szurkoljunk az év sporteseményén az örök másodiknak!

Tbg
sport
2015 július 04., 15:35
comments 85

Vannak az USA-ban ezek az evőversenyek. Vannak persze máshol is, de Amerikában - mint minden baromságot - ezt is professzionális szinten űzik.

Vannak tehát profi evők, és mint minden sportágban, itt is vannak szívszorító történetek, meg még annál is durvább történetek.

Eric Bookeré ilyen, mármint olyan szomorkás, mégis reményteli, a HuffPo énekelte meg.

A fekete, New York-i metróvezető ugyanis benne van a világ tíz legeredményesebb falója között, többek között ő tartja a burritóevés rekordját, 8 percet alatt tüntetett el 15 darab darálthúsos tekercset a legutóbbi Burritozillán.

2005-ben 137 csirkeszárnyat tolt be az arcába 12 perc alatt, és lett ezzel bajnok Buffalóban.

A Huffington Postnak részletesen elmesélte technikáját:

„Először is, nem foglalkozom a combokkal (dobverőkkel). A szárnyakra megyek rá, amiket ha jól megfogsz a két csontnál, egyszerűen lecuppantod, és kész. A hús 80%-a innen jön, csak a ritmusra kell figyelni: "Húzom, húzom, húzom, húzom, húzom, húzom, húzom, húzom... szünet, vízzel öblítés, és kezdem előlről.”

Oké, ez nem nagy szám, aki már ürített ki KFC-s vödröt, az tudja, hogy nem nehéz a csirkeszárnnyal, de Bookernek még egy rakás bajnokija van:

  • 1 kiló csokiszelet befalása 6 perc alatt.
  • 1,8 kiló kukoricalistes marhahasé 2 perc alatt.
  • 49 mártott fánk 8 perc alatt.
  • 50 Purim-süti 6 perc alatt
  • 21 maceszgombóc 5 és fél perc alatt
  • 9,5 tálnyi borsó (4,5 kg) 12 perc alatt
  • negyed kiló vöröshagyma 1 perc alatt

Szóval a fazon nem semmi, és mivel az evőversenyeknek már nemzetközi szövetsége is van, amely írja a szebbnél szebb eredményeket, Bookerről tudni lehet, hogy a pontversenyben a legjobb tíz között van a világon.

Egy aranyérem, a legfontosabb, azonban nincs meg neki, pedig anélkül szégyen lenne visszavonulnia.

Ez pedig az evőversenyek evőversenye, a hotdogevő konteszt Coney Islanden, New York déli részén, ahol a legenda szerint a hotdogot feltalálták. (Ez az evőversenyek Super Bowlja, teljes nevén: The World-Famous Nathan's International Hot Dog Eating Contest)

Booker - hiába lakik a városban - ezen a versenyen sosem tudott, még csak kitűnni sem.

Mondjuk a technikája sem volt elég jó.

Első alkalommal, 1997-ben például teljesen feleslegesen pepecselt a mustárral (A hülye!!), mégis jó eredményt ért el, így kvalifikálták. Ezzel kezdődött a pályafutása is, ám pont Coney Islanden elkerülte az abszolút siker.

Először tehát 17 hotdogot evett meg, de legalább kiderült róla, hogy nem amatőr.

Takeru Kobayashival azonban sosem bírt. Illetve egyszer majdnem: az élő legenda 2002-ben 50 virslit és kiflit nyomott le, ám ekkor rátört a hányás. És bár a japán származású versenyző visszatartotta, az orrán keresztül némi matéria visszacsurgott, ezért - a szabályok szerint -  diszkvalifikálni kellett volna, ám végül ez nem történt meg.

Így Booker ott állt megint másodikként a maga 26 hotdogos eredményével.

Azóta Kobayashi visszavonult és jelenleg Joey Chestnut a sztár, ő 69 hotdognál tart, tavaly egyébként 61-gyel nyert zsinórban 8-szor. Booker pedig azóta is biztos második, lassan húsz kibaszott éve.

DE HÁTHA IDÉN!!! AZAZ MA, AZAZ JÚLIUS 4-ÉN SZOMBATON!

Booker a "duplajapán" technikával készül idén, amely így néz ki:

„Két hotdogot megfogsz, kiveszed a virsliket, amiket párhuzamosan betolsz a szádba, majd a két kiflit (bunt) vízbemártva utánaszuszakolod.”

Én nagyon szurkolok, hiszen a felkészülés se semmi: a verseny előtt két nappal már egyáltalán nem eszik, előtte viszont annál inkább, hogy táguljon a gyomra:  4,5-9 kiló káposztát betol fokhagymás pulykahússal és ecettel, utóbbit azért, hogy a gázképződést kordában tartsa belül.

Booker tehát nemsokára rajthoz áll, jelenleg 170 kiló. Mint mondja, jól érzi magát, éhes és fókuszban van. 

Mi más is kéne a sikerhez? A versenyt élőben itt lehet követni.

Sajnos magyar kedvencem, Csontos József nem indul a derbin:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.