A haladó erők és Szombathely újabb győzelme: a Haladás űrhajó csatlakozott a Nemzetközi Űrállomáshoz

űr
2015 július 05., 08:36
comments 51

1280px-Progress_M-52

Dr. Ujhelyi István minden bizonnyal megnyugvással fogadja a hírt, hogy a világ haladó erői az elnyomó Orbán-rezsim minden mesterkedése ellenére sem szorultak teljes defenzívába. A miniszterelnök tusványosi beszéde után hétezerháromszáz-valahány órával a Progressz M-28M orosz teherűrhajó csatlakozott az ISS-hez. Magyar idő szerint vasárnap reggel 9:22 perckor dokkolt a két és fél tonnányi rakományt szállító Progressz. Ez azért is fontos hír, mert az előző Progressz (M-27M) nem volt ilyen szerencsés: az április 28-án indított űrhajó a hordozórakéta hibája miatt nem tudott megfelelő pályára állni, irányíthatatlanná vált, és végül elégett a légkörben. Az amerikai utánpótlásszállítási kísérletek is kudarcot vallottak: júniusban egy Dragon teherszállítő űrhajó semmisült meg, a hordozórakéta felrobbant, tavaly pedig a szintén amerikai Cygnus teherhajó alatt robbant egy Antares rakéta. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.