Finnországban ezentúl visszajár a koncertjegy árából, ha szar volt a koncert

ZENE
2015 július 06., 14:57
comments 80

A helyi fogyasztóvédelmi hatóság hozott egy döntést, ami igen komoly változásokat indíthat el az országban. Mostani döntésük szerint ugyanis ha egy zenész fellépése jóval alulmúlta azt a színvonalat, ami racionálisan elvárható lett volna, akkor visszajár némi pénz a belépő árából. Mindezt egy 2013-es Chuck Berry-koncert után benyújtott panasz okozta: akkor egy helsinki lakos fordult a fogyasztóvédelemhez, mert szerinte a rocklegenda várakozáson alul teljesített.

Ez amúgy igaz is lehet, mert a 88 éves zenész kifejezetten rosszul érezte magát, koncert közben bocsánatot is kért a közönségtől. Ez azonban nem hatotta meg a rajongót, aki a hatósághoz fordult, az pedig kimondta, a szervezőknek vissza kellett volna adniuk a jegy árának felét.

Viszont ez azért nem jelenti azt, hogy ezentúl elég lesz panaszkodni egy sort a koncert után, és már jön is a pénz. Ugyanis a bizottság szerint szubjektív szempontok nem lesznek elegek, általánosan elfogadott vélemény kell legyen, hogy a koncert balul sült el. Berry fellépése során például ez történt.

Az alábbi videó csak illusztráció:

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.