20 milliót fizetett Székesfehérvár egy katasztrofális bicikliút miatt

Kerekesszékbe kényszerült az a 48 éves férfi, aki egy életveszélyesen megépített kerékpárúton biciklizve törte össze magát Székesfehérváron. Tényleg érthetetlen az út vonalvezetése, az addig egyenes út váratlanul elkanyarodik, ha valaki viszont ezt nem veszi észre, akkor berepült egy vízelvezető árokba.

Alighanem erről az árokról van szó, ami a háttérben látható. Ebből az irányból még rendben van, de a másik oldalról nagyon nincs. Fotó: szekesfehervar.hu

 

A Blikk infografikája a parádés tervezésről itt látható.

A 48 éves Perusza Zoltán nem vette észre a kanyart. A vihar elől sietett haza, amikor a baleset érte. Az árokból már nem tudott kimászni, később kiderült, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy soha nem lesz képes lábra állni.

Zoltán emiatt beperelte az önkormányzatot. A város azzal védekezett, hogy a biciklis megivott egy fröccsöt a barátaival, mielőtt hazaindult és lámpa sem volt a biciklijén. A bíróság ennek ellenére felelősnek mondta ki az önkormányzatot, mert nem csak Perusza Zoltán, hanem négy másik ember is összetörte magát ugyanott.

Az önkormányzat azt is bedobta, hogy a bicikliutat 20 km/órás sebességre tervezték, de erre semmi nem figyelmeztette a bringásokat, a sebességhatár pedig 40 km/óra.

Végül 20 milliós kártérítést ítélt meg a bíróság, amit az önkormányzat nem akart kifizetni, ezért a végrehajtó inkasszózta a város számláját.