Iskolás hibát követett el az új görög pénzügyminiszter

gazdaság
2015 július 07., 16:21
comments 153

Euklid Cakalotosz elődje, Janisz Varufakisz lemondása után lett Görögország pénzügyminisztere. Korábban főtárgyalóként képviselte országát az IMF-fel és az EU szerveivel folytatott tárgyalásokon, és nézetei elég közel állnak Varufakiszéhoz, sőt bizonyos kérdésekben még radikálisabb is. A neomarxista közgazdász azonban elméleti felkészültsége ellenére még nem tanult meg mindent, amit a világpolitikában meg kell tanulnia az embernek: például azt az alapvető szabályt, hogy

ne hagyd. hogy lefényképezzék a jegyzeteidet.

photo_camera Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter és az Eurócsoport elnöke a görög pénzügyminiszterrel és jegyzeteivel (AFP)

Cakalotosz a The Hotel nevű, elegáns brüsszeli szálloda egyik jegyzetpapírjára írt magának emlékeztetőt.

Íme kinagyítva:

Igen, valamiért nem görög nyelven, hanem angolul jegyzetelt. Olyan dolgokat írt le magának, mint hogy kerülni kell a győzelmes és ünnepi hangot. itt valószínűleg a hétvégi görög népszavazásra gondolt, ahol a görögök többsége nemet mondott a hitelezők ajánlatára és az azzal járó megszorításokra.

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök hétfőn abban állapodott meg Merkel kancellárral, hogy Görögország kedden előterjeszti új javaslatait az euróövezeti állam- és kormányfők csúcsértekezletén. Ez kedden - nem tudni miért - nem történt meg, csak német lapértesülések jelentek meg arról, hogy a görögök már dolgoznak az új javaslaton. Egyelőre annyi tűnik biztosnak, hogy Ciprasz szerdán beszédet tart az Európai Parlamentben. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.