Titokzatos para volt a New York-i tőzsdén

gazdaság
2015 július 08., 16:11
comments 60

Egyelőre ismeretlen okból minden értékpapír kereskedelmét felfüggesztették. A tőzsde szóvivője egyelőre nem válaszolt a Bloomberg kérdéseire, más hatósági személyek pedig nem akarták kommentálni a felfüggesztést. A New York-i tőzsdén (NYSE) New York-i idő szerint 11.32-kor állt le a kereskedés, de több ottani értékpapírral ezután is kereskedtek más tőzsdéken.

Az NYSE dollárparitáson számolva a világ legnagyobb tőzsdéje.

Nem tudom, hogy összefügg-e ezzel, de a Wall Street Journal honlapja sem elérhető.

UPDATE 18.25

Elhárult a veszély, újra folyik a kereskedés. A NYSE szerint a számítógépes rendszerben volt egy rövid hiba, ezért döntöttek úgy, hogy inkább felfüggesztik a kereskedést, amíg meg nem oldják a problémát. A dolog azért szült az átlagosnál nagyobb aggondalmat, mert a napokban épp megroggyant a kínai tőzsde, ezért - ahogy mondani szokás - idegesek a piacok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.