Habony Árpád újságában megjelent minden idők egyik legsúlyosabb újságcikke

2015 július 9., csütörtök 5:56
514
  • Ha azt hiszed, hogy már mindent olvastál – olvasd el ezt.
  • Ha azt hiszed, hogy már mindent láttál – eddig gyakorlatilag vakon éltél.
  • Ha hiszel még valamiben – gondold át.

Megúszták a terrort

Ezzel a címmel hozta le Habony Árpád politikai sztártanácsadó megdöbbentően furcsa újsága a legdurvább cikket, amit csak össze lehetett hozni terrorizmus-bevándorlás-nyaralás témában.

lokál terror nyaralás htunézia bevándorlás házaspár európa

Arról szól, hogy egy házaspár MAJDNEM belehalt a nászútba. Ugyanis igent mondtak egy egyhetes, olcsó tunéziai útra, mielőtt június 6-án megházasodtak. Mint tudjuk, június végén 38 embert megöltek a terroristák Szúszában, ahova a házaspár is menni akart. Csakhogy – mivel Észak-Afrikában ilyenkor túl meleg van – nekik szeptemberre volt foglalásuk.

És ez mentette meg az életüket.

De itt még nem ért véget a kálváriájuk: a terrortámadás után inkább új úticélt kerestek, és az irodában a dél-görög szigeteket ajánlották. Ám Kürti-Bíró Kata és férje résen volt: tudomásuk szerint Rodoszon és Krétán most éppen a bevándorlók okoznak gondot, ők pedig nem akartak odamenni, ahol rossz a közbiztonság és a pénzügyi helyzet. Ahogy Olaszországba sem, ahol szintén sok a menekült, és még drága is.

Most már túl vannak a legnagyobb kétségbeesésen, és talán meg is találták a legszebb közös kalandot, ahogy azt Kata a Lokálnak elmondta: „Lehet, hogy a végén visszakérjük a befizetett összeget, beletankoljuk az autóba, és útnak indulunk Európában. Kis panziókban alszunk, de legalább úgy érezzük magunkat, ahogy egy nászúton szeretné az ember. Egyelőre ez tűnik a legbiztonságosabbnak.”

Összefoglalva:

Terroron át megy az út délre, 2015: az újságírás vége.

A legszebb, hogy a máris legendás – szerző nélküli – Megúszták a terrort (ami itt teljes egészében végigizgulható) mellett két cikk van még az oldalon: a fenti arról szól, hogy a magyar vendéglátás nem profitál a krízisből, a lenti pedig arról, hogy a külügyminisztérium szerint minden marad a régiben, Tunézia nem lett veszélyesebb, mint amilyen volt.

Én mostantól hiszek Habony Árpádban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt