Jó, ha ezt bevezetik, akkor én tuti nem ülök többet repülőre

2015 július 9., csütörtök 14:44
471

Az egyik olyan luxus dolog, amire igazán vágyom, ami tudom ugyan, hogy irreálisan drága, de mégis megfizetném, az az első osztályú repülőjegy.

Turista osztályon utazni kényelmetlen. Európán belül is, de ott még azért elviselhető. Viszont az Egyesült Államokba, vagy még messzebb, mondjuk Új-Zélandra menni egy kis széken ülve tényleg nagyon szar.

És van rá esély, hogy nem sokára ez még rosszabb lesz.

A légitársaságok mindig új módszerekkel kísérleteznek, hogy minél több utast tudjanak bezsúfolni egy járatra. Egy út kb. ugyanannyiba kerül nekik ha 100 utas van, és akkor is, ha 150 embert tudnak feltenni a gépre. Közben 150-nel sokkal jobban megéri nekik a dolog.

Így lett egyre több szék, egyszer szűkebb hely és egyáltalán, egyre kényelmetlenebb az utazás a turistaosztályon. A legutóbb már az egyik fapados cég állóhelyeket próbált bevezetni, csak a légügyi hatóságok azt nem engedték nekik.

Most viszont valami ennél is durvább dolog jöhet.

Ez:

6364064767803392 (1)

Igen, minden második széket szembefordítanának.

Ez azért számít, mert meg van szabva, hogy minimálisan mennyi hely kell az utasok kezei, vállai között így viszont ez nem probléma, és még további embereket lehet egy sorba zsúfolni.

Egyébként nem is a helyhiány miatt szörnyű ez az elrendezés, illetve nem elsősorban amiatt.

Bárkit halálra idegesítene, ha egy idegennel kellene 6-8 órán keresztül szemben ülnie, aki minden alkalommal amikor kinyújtja a kezét, akkor szükségszerűen az arca előtt hadonászna. Ennél is rosszabb, hogy van egy csomó ember, aki vonaton vagy buszon sem szeret a menetiránynak háttal ülni, mert felfordul tőle a gyomra. Könnyen el lehet képzelni, hogy viselnék ők, ha a repülőn kellene a megfordított széken ülniük.

6573795268624384
A szabadalmi kérelmet egy francia ülésgyártó nyújtotta be, a képek onnan vannak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt