A szerb biztonságiak náci jelképnek nézték az MTK drapériáit

sport
2015 július 10., 12:37
comments 99

Csütörtök este az MTK Európa-Liga selejtezőn borzalmas játékkal verette meg magát Szerbiában az újvidéki Vojvodinával szemben. A meccsről nincs is nagyon mit mesélni, viszont akadt egy jópofa sztori, amit a vs.hu írt meg. E szerint a szerb rendezők elrakatták az MTK szurkolók drapériáját, mert azon az alapítás éve, az 1888 volt látható, a 88 pedig közismert náci szimbólum. (Mert hogy a H a német abc nyolcadik betűje a H, a 88 ezért HH, ami Heil Hitler. Igen, náci logika.) Mindenesetre bárki, aki kicsit is ismeri a hazai klubok politikai-világnézeti hovatartozását, és azon belül is tisztában van az MTK-nak a fővárosi polgári zsidósághoz való kötődésével, az pontosan érti, miért volt komikus ez az eset.

photo_camera (via MTK Facebook, a képen kollégánk, Király András és a Cinktől Szily László is felbukkan, ha csak kicsit is)

A szurkolóknak végül le kellett szedniük a kifogásolt drapériát, ami azért is fura volt, mert több másik, amin rajta volt az évszám, maradhatott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.