Ha rendőr vagy, és online nyilvánulnál meg, ne áruld el, hogy rendőr vagy

POLITIKA
2015 július 10., 18:45
comments 109

A Hivatalos Értesítő pénteki számában megjelent rendőrfőkapitányi utasítás szerint ha egy rendőr magánszemélyként nyilvánul meg online, akkor nem tehet hozhatja nyilvánosságra, hogy rendőr, hogy mi a beosztása, mi a rendfokozata, de még csak képet sem tehet közzé, amiből kiderülne hogy rendőr.

Az indoklás szerint így elkerülhető, hogy illetéktelen befolyásolásnak legyen kitéve, netán rendőr volta miatt fenyegessék, vagy hogy olyat mondjon, ami csorbíthatja a rendőrség etikai alapelveit. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.