Bayer Zsolt interjúja Lázár Jánossal pont olyan, mintha Bayer Zsolt interjút készítene Lázár Jánossal

tévé
2015 július 12., 08:36

Bayer Zsolt meginterjúvolta Lázár Jánost az Echo Tv filozófiai mélységű, Mélymagyar című műsorában. Erről az Index után röviden mi is megemlékeztünk, de az 50 perces beszélgetés annyira erős, hogy a legfontosabb pillanatokat érdemes külön is megnézni. (A teljes felvételt itt lehet megnézni.)

A Mélymagyarban tényleg mélyebben megismerjük a két férfit, legalábbis azokat az oldalaikat, amiket láttatni akarnak velünk – annál pedig nincs szórakoztatóbb.

Nem az a lényeg, hogy Bayer milyen hangokat adott ki, vagy hogy milyen világtól fél a publicista.

Bayer, a riadt

A legfontosabb Lázár János legnagyobb mondatain elgondolkodni, így például azon, amikor egy másik befolyásos fideszes politikusnak üzent.

Lázár, a szerény

De mégis azok voltak a legszebb részek, amikor Bayer Zsolt Obersovszky-díjas alakításokra ragadtatta el magát, mint például akkor, amikor arról volt szó, hogy – minthogy az ominózus felvételt megvágták – milyen ember mindenki, aki azzal vádolja Lázár Jánost, hogy szerinte aki szegény, az annyit is ér.

Bayer, aki szigorú, de igazságos

Lázár János beszélt a családjáról, és kiderült, hogy:

Lázár rendszeren kívüli volt

Lázár első osztályú humorista

Nem sokkal ezután hangzott el a beszélgetés, sőt talán Lázár János életének tételmondata, ami abból a tényből, hogy Lázár János fia nevén van egy 60-70 milliós ingatlan, eljut odáig, hogy azért volt rendszerváltás, hogy ez megtörténhessen.

Lázár, a Lázár

Aztán a szocialistákra terelődött a szó, amikor Lázár a baloldalt kritizálva gyakorlatilag tökéletesen leírta a mostani rendszert.

Lázár, [ide nem merek írni semmit]

Az is kiderült, hogy mi lesz Lázár János feladata a következő három évben, és most nem a humorista beszél.

Lázár, a végrehajtó

Hosszan volt szó Paksról és a bevándorlásról is, ahol Lázár Jánosnak sikerült elkövetnie azt a bravúrt, hogy miközben arról beszélt, hogy a menekülteket be kell fogadni, de a gazdasági bevándorlókat nem, utóbbiakról gyakorlatilag azt mondta el, hogy igazán szörnyű helyekről jönnek – tehát nem világos, miért nem kezelendők menekültekként.

Lázár, a befogadó

A Mélymagyar legújabb adásának tanulsága röviden:

  • Bayer Zsolt egy az egyben Bayer Zsolt.
  • Lázár János ízig-vérig Lázár János.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.