50 Centnek egy centje sem maradt

ZENE
2015 július 13., 21:11
comments 91

Csődvédelmet kért maga ellen Curtis James Jackson III, közismertebb nevén 50 Cent hétfőn. Ezen a napon kellett volna megjelennie egy New York-i bíróságon, ahol egy 2010-ben indult per tárgyalása zajlott, mert 50 Cent megosztotta az interneten egy másik rapper, Rick Ross barátnőjének, Lastonia Levistonnak a szexvideóját. Ezt a helyi rapháború egy elemeként tette meg még 2009-ben.

Egy múlt heti esküdti ítélet szerint Jacksonnak (50 Centnek) 5 millió dollárt kellene fizetnie a nőnek.

A ma benyújtott ötoldalas csődvédelmi kérvény nem említi ezt a pert, csak ettől függetlenül állapítja meg, hogy 50 Cent csődbe ment. Ettől függetlenül maradnak különféle üzleti érdekei és folytatni is fogja a karrierjét, mint előadóművész, de mindezzel az a célja, hogy rendbe hozza gazdasági helyzetét. A bírósági papírok szerint Jackson vagyona és adóssága 10 és 50 millió dollár körül lehet.

50 Cent az egyik leggazdagabb szereplője volt még pár évvel ezelőtt is a hiphop-szcénának, a G-Unit Records alapítója volt, komoly szerződése volt a Reebokkal és sok másik céggel, és befektetője volt a Glaceau Vitaminwater nevű cégnek, amit később a Coca-Cola vett meg 4,1 milliárd dollárért, még 2007-ben. A becslések szerint csak ebből az üzletből 40-100 millió dollár bevétele lehetett a rappernek. Még múlt héten is dicsérő cikk jelent meg a New York Timesban 50 Cent üzleti érzékéről, de a valóság ennél szomorúbb lehetett, és az utóbbi időben sorra elúszhattak a lehetőségei, ráadásul több vesztes perbe is belefutott, egy fülhallgatógyártónak pl. 16 millió dollárt kellett kifizessen dizájnjuk ellopása miatt.

A Business Insider összeszedte mindazt, amit a pénzügyeiről tudni lehet:

(via WSJ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.