Kihallgatásra ment a román kormányfő

bűnügy
2015 július 13., 06:43
comments 14

Hétfőn kihallgatásra jelentkezett a korrupcióellenes ügyészségen (DNA) a hivatalban levő román miniszterelnök, Victor Ponta, aki ellen júniusban indított eljárást az ügyészség okirat-hamisítás, pénzmosás és adócsalásban való bűnsegédlet gyanújával.

A gyanú szerint Ponta mindezeket a bűnöket 2007-2008-ban, még ügyészként követte el - erre az időszakra nem is terjed ki képviselői mentelmi joga.

A DNA szerint Ponta olyan ügyvédi szolgálatokért vett fel havi 2-3000 eurós honoráriumot az azóta szenátorrá választott Dan Sova ügyvédi irodájától, amelyeket nem is végzett el, majd igazolásul más ügyvédek beszámolóit lemásolva beszámolókat hamisított.

Már júniusban ki akarták hallgatni, de Pontának hirtelen elhúzódott a külföldi gyógykezelése, így eddig húzódott a dolog. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.