Vannak fideszesek, akik kedvezményesen privatizálnák az állami földeket

2015 július 13., hétfő 2:56
100

A nyár egyik utolsó parlamenti ülésén Jakab István, a Fidesz gazdatagozataként funkcionáló Magosz elnöke arról beszélt a napirend előtt, hogy a kormánynak arrafele kéne haladni, hogy a gazdák "ne csak használatot, de tartósan tulajdont tudjanak szerezni" a jelenleg még állami tulajdonú földterületeken. A kormány reakciója alapján pedig úgy tűnt, hogy már az ősszel döntés születhet az állami földek privatizációjáról, bár ebben még a párton belül is vita van.

De tiltakoznak az ilyenkor rendszerint tiltakozók is. Például az Élőlánc, ami levelet is írt. Ebben arra hivatkoznak, hogy az állami földbérletpályázatokon valahogy mégsem a helyben lakók lettek a kedvezményezettek, azok kétharmad részt nagyvállalkozókhoz, például a felcsúti polgármester Mészáros Lőrinchez kerültek. "A kedvezmény így nem a közösség érdekeit szolgálja, hanem magánvagyonokat gyarapít" - írták. (Via Népszabadság)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt