Hatalmas vegyiüzem gyulladt ki Marseille közelében

Az amerikai LyondellBasell nevű vegyiüzem Marseille-i telephelyén keddre virradó éjjel két tűzzel is meg kellett küzdeniük a tűzoltóknak. Először hajnali három körül gyulladt meg egy 11 ezer köbméteres benzintartály. Ezt a tüzet Bouches-du-Rhone prefektusa szerint reggelre sikerült megfékezniük a tűzoltóknak.

A második tűzben egy 42 ezer köbméteres könnyűbenzin-tank gyulladt ki. Ezek a lángok komoly füstszennyezést is okoztak a környéken, és a hatóságok szerint ezt a tüzet még nem is sikerült megfékezni. A könnyűbenzin-tartályban általában nyers olajat vagy olyan, már finomított termékeket tartanak, mint a kerozin.

AFP

A prefektus egyelőre nem tudta megmondani, hogy mi okozta a tüzeket, de annak kevés a valószínűsége, hogy az elsőként meggyulladt tartályról terjedtek át a lángok a második tartályra, mert a két tárolóegység 500 méterre van egymástól az üzem területén.

A balesetben senki nem sérült meg, és az eddigi mérések szerint a hatalmas füst sem okoz még egészségügyi kockázatot. A közeli Marseille-i reptér forgalmát sem akadályozza a baleset. (Reuters)