Ledöntöttek egy kerítést a Kossuth téren

POLITIKA
2015 július 14., 18:02
comments 245

Több száz, talán ezer ember vonult a budapesti Bazilikától a Kossuth térre a menekültekkel és bevándorlókkal való szolidaritás kifejezéseként. A tüntetők a Kossuth téren ledöntöttek egy jelképes kerítést.

A szónoklatokat zenei betétek tarkítják (például Bob Marley Get up, Stand up című szerzeménye), a szónokok pedig a kormány menekültpolitikájának álságosságáról beszélnek, és arról, hogy a Magyarország déli határára tervezett, 175 kilométeres, 3 méter magas kerítés, aminek építése már el is kezdődött, Európa szégyenévé tesz bennünket. A feladat ezzel szemben a tüntetés szónokai szerint az, hogy emberségesen álljunk a menekültekhez. 

migrans_tuntetes2

A transzparenseken EU-s és magyar zászlók, bevándorlóbarát és antikapitalista jelszavak láthatók, például ez:

migrans_tuntetes

A migránsokkal szolidarizáló szervezet, a Migszol szegedi képviselője elmondta: a kerítés a magyar választóknak szól, ezért pénzkidobás, és ennek a pénznek máshol sokkal jobb helye lenne.

A menekültek nem gazdasági bevándorlók, akik kihasználják mások nyomorát belpolitikai haszonszerzésre, azok égbekiáltó bűnt követnek el.

A tüntetésen elhangzott az is, hogy a londoni magyarok szolidaritásból állítólag "blokád alá vonták" az ottani magyar nagykövetséget, de ezt a hírt egyelőre nem sikerült megerősíteni.

A tüntetésről nemsokára részletes beszámolóval jelentkezünk, addig ne emigráljon senki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.