Obama kegyelmet adott 46 embernek

külföld
2015 július 14., 02:29
comments 15

„Úgy hiszem, hogy Amerika a második esély nemzete.”

- mondta Barack Obama elnök videóüzenetében, amit legújabb kegyelmeihez csatolt. Az elnök összesen 46 férfinak és nőnek adott most kegyelmet, többségében olyanoknak, akik nem erőszakos, de droggal kapcsolatos bűncselekmények miatt kerültek börtönbe. A most szabaduló rabok többsége már ennyi időt töltött börtönben, hogy ha ugyanazért a bűncselekményért ma ítélnék el a jelenleg hatályos jogszabályok alapján, akkor rövidebb börtönbüntetést kapna, mint amennyit eddig letöltött. Obama szerint ezeknél a raboknál az elkövetett bűn nem volt összhangban a kirótt büntetéssel.

Obama szerint ezzel az intézkedéssel is hozzá tud járulni az amerikai igazságszolgáltatás igazságosabbá tételéhez, és hogy a kormány még bölcsebben költse el a rábízott adóforintokat, de közben az utcák biztonságát is garantálni tudja.

BREAKING: President Obama just granted clemency to 46 men and women whose sentences didn't fit their crimes. Nearly all of these individuals would have already served their time and returned to society if they were convicted of the exact same crime today: http://go.wh.gov/KtwU7f

Posted by The White House on Monday, July 13, 2015

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.