Kiskapukat zárna be a kormány

mezőgazdaság
2015 július 15., 04:25
comments 11

Bezárja a földművelésügyi tárca a kiskapukat a nagygazdaságok előtt

- írja az MTI a kormányközeli Napi Gazdaságra hivatkozva. Arra gondolnak, hogy ezentúl az 1200 hektárnál nagyobb területen gazdálkodók egy új jogszabály szerint akkor sem kerülhetik el a területalapú támogatások elvonását, ha a gazdasági társaságukat feldarabolják. Korábban többen ezzel a módszerrel akarták kikerülni a támogatáscsökkentést.

A Földművelési Minisztérium ezentúl minden olyan esetet megvizsgál majd, ahol fennáll a lehetősége, hogy a gazdaság szétdarabolásával mesterséges feltételt teremtett a tulajdonos a támogatások igénybevételéhez. A jogszabály szerint, ha gazdasági adatokkal nem tudja igazolni a cég az intézkedést, akkor a támogatás azon részét, amelyiket így szerzett meg, elvonják.

Az persze senkinek sem gyanús, hogy a nagygazdaságok előtt miért pont a kiskapukat zárják be. A nagygazdaságok előtt a nagykapukat kéne bezárni, hiszen a kiskapukon a méreteik miatt eddig sem fértek át, hisz' - mint a Napi Gazdaság is írja - nagyok. Gyanús ez az egész.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.