Lenyúlt vaktérképpel hozza zavarba a menekülteket a magyar állam

politika
2015 július 15., 10:13

Van ez a térkép, amit megkapnak az illegális határátkelők, hogyan találnak el Vámosszabadiba a befogadóállomásra.

photo_camera Forrás: Pikó András Facebookja, kép: Sándor Kata

A menekültek kapnak azért szöveges tájékoztatást is, hogyan juthatnak Szegedről Vámosszabadiba. Pikó András képét kirakta a Vastagbőr, ott pedig meglepve fedezte fel Hargitai Henrik, az ELTE Média és Kommunikáció Tanszékének oktatója, aki éppen most a NASA-nál dolgozik. Szerinte egyszerűen lenyúlták a vaktérképét.

vakterkep3

 

Az eredeti kép itt látható, azon persze nem volt ott például Vámosszabadi, ahogy Nyírbátor és Balassagyarmat sem, így mégiscsak van az állam részéről hozzáadott értéke a térképnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.