18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Levette a sapkáját, mire agyonlőtték a rendőrök

fegyver
2015 július 15., 12:48
comments 465

Két év után hozták nyilvánosságra azt a felvételt, amin a kaliforniai Gardenában rendőrök agyonlőnek egy férfit, egy másikat pedig megsebesítenek. A rendőrök korábban bejelentést kaptak két biciklitolvajról, ezért állították meg a társaságot. Hiába bizonygatták, hogy nem őket keresik, több rendőr is fegyvert fogott a társaságra. Amikor az egyikük, Ricardo Diaz-Zeferino levette a sapkát a fejéről, akkor nyolc lövéssel agyonlőtték.

(A videó megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk)

A rendőrök azzal védekeztek, hogy az áldozatok erőszakosan lépett fel. Ugyanakkor a családnak és a lövöldözésben megsérült másik férfinak is kártérítést fizettek, összesen 4,7 millió dollárt. A kárpótlás miatt reménykedtek abban, hogy titokban tarthatják a járőrautók fedélzeti kameráiban készült felvételt.

Bíróságra került az ügy, és az ítéletben a bíró kimondta, igenis közérdekű, hogyan végeztek a rendőrök egy ártatlan férfival, pláne úgy, hogy az adófizetők pénzéből majdnem ötmillió dollárt költöttek arra, hogy ne legtyen botrány az ügyből. (Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.