Női sofőröket vert át az ál-autószerelő

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség 29 rendbeli csalás miatt emelt vádat egy 43 éves férfival szemben, aki a vád szerint egyedül utazó nőket szólított le jellemzően azzal, hogy az autójukból folyik az olaj, majd a hiba azonnali elhárítására hivatkozva pénzt csalt ki tőlük.

A vád szerint a férfi 2011 júliusa és 2013 májusa között Budapesten, és egyszer Dunaharasztin, összesen 29 nő sérelmére követett el csalást.

A vádlott módszere az volt, hogy egyedül utazó női sofőröket szólított meg, akiknek beadta, hogy szikrázik az autójuk kipufogója vagy a kocsijukból folyik az olaj, majd figyelmeztette őket, hogy nem lenne biztonságos továbbhaladniuk. Azt is előadta, hogy ő autószerelő, ezért a kocsikat a helyszínen meg tudja javítani.

A csaló felajánlotta a segítségét abban is, hogy elmegy a sofőrök helyett egy közeli szaküzletbe vagy benzinkútra, ahol megvásárolja az olajat, illetve a szükséges alkatrészt, majd visszamegy és kijavítja a hibát. A sértettektől elkérte a megvásárolandó termékek árát - átlagosan 15.000-20.000 forint körüli összeget -, majd annak érdekében, hogy a bizalmukat megerősítse, megkérte őket, hogy amíg vissza nem ér, addig vigyázzanak a táskájára.

A vádlott ez után az értéktelen dolgokkal kitömött táskát hátrahagyva távozott a helyszínről, és nem is jött vissza.

A vádlott a csalással összesen csaknem 500.000 forint kárt okozott a sértetteknek.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.