Vajon kap-e bírságot a magát piaccá nyilváníttató balatonfenyvesi CBA?

POLITIKA
2015 július 15., 05:11
comments 22

Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a múlt héten fordult a Somogy Megyei Kormányhivatalhoz, hogy az nézzen utána a balatonfenyvesi CBA piacengedélyének. A boltnak piacengedélyt adott a jegyző, ezzel pedig a CBA üzemeltetője ki tudta játszani a vasárnapi zárva tartást előíró szabályokat. Márpedig piac nem sok volt: a Népszabadság ott járó tudósítója a múlt vasárnap egyetlen málnaárust talált a bolt előterében, akit a közeli piacról csábított át az üzemeltető.

A balatonfenyvesi CBA és a jegyző lépése sok embert felidegesített, Lázár János is beszélt az ügyről, az NGM pedig úgy fogalmazott, hogy

joggal való visszaélés történt.

A Népszabadság most megpróbálta megtudni, lesz-e bármilyen következménye a dolognak, és arra jutottak, hogy valószínűleg nem. A a Somogy Megyei Kormányhivatal szerint ugyanis azzal, hogy a bolt üzemeltetője önként visszaadta a piacengedélyt,

az ügy lezárult.

Arról már egy sót sem szóltak, hogy a jegyző vagy a vállalkozó, vagy esetleg mindkettő követett el visszaélést.

Hiába, ilyen megbocsátó ország ez a Magyarország, a második esély nemzete vagyunk. Remélem, hogy minden visszaélésnél így megy majd ezentúl: lopok, elkapnak, visszaadom a pénzt, vége az ügynek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.