VILÁGOS?!? - Keressük a legérthetőbb és legérthetetlenebb magyar szövegeket

kultúra
2015 július 15., 06:27

Érezted már úgy, hogy egyszerűen nem érted, mit akar tőled valami állami szerv vagy egy magáncég? Most itt az alkalom a visszavágásra: a 444 kiáll a világos beszéd mellett és a bikkfanyelv ellen. Gergely Verával, a magyar közérthetőségi mozgalom útnak indítójával közösen megalapítottuk a VILÁGOS?!? díjat.

Keressük a legérthetetlenebbül megfogalmazott állami dokumentumokat, leveleket, felszólításokat, hirdetéseket és közleményeket, és azokat is, amiket magáncégek adnak ki a kezükből. Például az ehhez hasonló szörnyszülötteket. Ha tudsz ilyet, küldd el a

vilagos@444.hu

címre!

De nem csak a rossz példákat keressük. Ha olyan szöveggel találkozol, ami könnyebbé teszi az életed, szintén küldd el nekünk. Sőt, akkor is bátran, ha épp te vagy a céged írtatok egy jó példát, amit érdemes lenne másnak is megismernie. A cím ehhez is:

vilagos@444.hu

A pályázatokat szeptember 1-ig várjuk. A legszörnyűbb és legjobb magyar nyelvű szövegeket Gergely Vera és a 444 szerkesztősége választja ki és díjazza.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.