VILÁGOS?!? - Keressük a legérthetőbb és legérthetetlenebb magyar szövegeket

2015 július 15., szerda 6:27
159

Érezted már úgy, hogy egyszerűen nem érted, mit akar tőled valami állami szerv vagy egy magáncég? Most itt az alkalom a visszavágásra: a 444 kiáll a világos beszéd mellett és a bikkfanyelv ellen. Gergely Verával, a magyar közérthetőségi mozgalom útnak indítójával közösen megalapítottuk a VILÁGOS?!? díjat.

Keressük a legérthetetlenebbül megfogalmazott állami dokumentumokat, leveleket, felszólításokat, hirdetéseket és közleményeket, és azokat is, amiket magáncégek adnak ki a kezükből. Például az ehhez hasonló szörnyszülötteket. Ha tudsz ilyet, küldd el a

vilagos@444.hu

címre!

De nem csak a rossz példákat keressük. Ha olyan szöveggel találkozol, ami könnyebbé teszi az életed, szintén küldd el nekünk. Sőt, akkor is bátran, ha épp te vagy a céged írtatok egy jó példát, amit érdemes lenne másnak is megismernie. A cím ehhez is:

vilagos@444.hu

A pályázatokat szeptember 1-ig várjuk. A legszörnyűbb és legjobb magyar nyelvű szövegeket Gergely Vera és a 444 szerkesztősége választja ki és díjazza.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt