12 év után először kevesebb a spam, mint a "rendes" email

Tbg
TECH
2015 július 17., 19:25

Az internet Jézus Krisztus születése után a legjobb dolog, ami az emberiséggel történt, ám a kéretlen levelek az elmúlt 12 évben rengeteg borsot törtek a becsületesen, ésszel, alázattal internetező, illetve emailező emberek orra(i) alá.

Ennek végre vége, talán elfogyott a nigériai hercegek pénze a mailszerverre, mindenesetre a Symantec legutóbbi mérése szerint a spamek aránya végre valahára 50% alá csökkent.

Sőt: nemcsak a spamek, hanem más, emailezéshez köthető trükközések (malware támadás, fertőzött levelek) is leszállóágba kerültek, aminek amúgy nem az lehet az oka, hogy a világ jobb lett: a kalózok más, kevésbé ellenőrzött platformokra mentek, ahol nagyobb sikerrel tudnak pénzt, adatot, csókot lopni.

Többek között a közösségi oldalak, illetve felhasználóik vannak veszélyben, ezeket a tehcnológiákat ugyanis kevésbé ismerik a felhasználók.

Ha mégis hiányoznak spamek, ragadd meg az alkalmat, és iratkozz fel a 444 hírlevelére!!!!4! (DailyDot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.