Áder János másfél hónap alatt 62 millió forintot utazgatott el

utazás
2015 július 17., 07:48
comments 104

A köztársasági elnöknek március 6. és április 16. között négy külföldi útja volt. Ezek a Köztársasági Elnöki Hivatal közbeszerzési beszámolója szerint összesen nettó 62 485 399 forintba kerültek – írta meg a Bors.

  1. A lap szerint Áder János hivatala az első idei utazásra, Portugáliába is egy Legacy 600 típusú magánrepülőgépet bérelt 15,6 millió forintért. A gépen Áderrel, a feleségével és Erdő Péter bíborossal együtt 13-an voltak, pont ennyi hely van a gépen.
  2. A második, törökországi útra egy SAAB 340-es magángéppel mentek 12 millió forintból, ezen 30–36 fő férne el, ők 23-an voltak.
  3. A harmadik utat megoldották 321 300 forintból: Ádernek vettek egy repjegyet, így ment a feleségével a lengyelországi Katowicében egy ünnepi szentmisére, ahol a lengyel elnöki párral találkozott. (Az elnöki hivatal a Borsnak küldött beszámolón csak egy repjegyet tüntetett fel.)
  4. Áder negyedik útja egy tíznapos ázsiai körút volt: a feleségével és kéttucat üzletemberrel Szingapúrba, Dél-Koreába és Mongóliába mentek, a jegyek 34,6 millióba kerültek.
photo_camera A hivatalos látogatáson Mongóliában tartózkodó Áder János köztársasági elnök (b3) és felesége, Herczegh Anita (b2) meglátogatott egy nomád családot Ulánbátor közelében 2015. április 15-én (Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.