Hivatalos: lehet plakátot rongálni

jog
2015 július 17., 11:57
comments 378

A Pesti Központi Kerületi Bíróság megszüntette az eljárást két fiatal ügyében, akik megrongáltak egy bevándorlóellenes kampányplakátot. A rongálás után összeszedték a fecniket, és bementek a VI. kerületi rendőrkapitányságra feljelenteni magukat. Az alaptörvényre és egy korábbi alkotmánybírósági döntésre hivatkozva mondták ki most, hogy ez véleménynyilvánítás volt, de persze az okozott kárért helyt kell állniuk, annak a pontos mértékét viszont polgári peres eljárásban kell megállapítani. (Kettős Mérce)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.