Nem engedték ki Ukrajnából a hétvégi munkácsi lövöldözés egyik érintettjét

Tbg
bulvár
2015 július 17., 15:24
comments 23

Az ukrán határőrök pénteken nem engedték ki Ukrajnából az elmúlt hét végi, lövöldözésbe torkolló munkácsi incidens egyik fő érintettjét, Mihajlo Lanyo ellenzéki parlamenti képviselőt.

Lanyo Magyarországra akart beutazni a testőreivel együtt a Csap-Záhony közúti határátkelőhelyen, adta hírül a Zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportál.

photo_camera A hétvégi lövöldözés után - úttorlasz és korom (MTI Fotó: Nemes János)

A beszámoló szerint Lanyo fekete színű Mercedes gépkocsival érkezett a határállomásra, de az ukrán határőrök megtagadták útlevelének kezelését arra hivatkozva, hogy a számítógépes rendszer meghibásodott. Testőrei Range Rover típusú terepjárón kísérték a képviselőt.

A honatya az ügyészségtől vár magyarázatot arra, hogy miért tagadták meg tőle az Ukrajnából való kilépést.

A képviselői mentelmi joggal rendelkező Lanyo az ukrán parlament Népakarat elnevezésű ellenzéki frakciójának a tagja. A képviselő azt állította, családját szerette volna olaszországi nyaralásra vinni.

Lanyo neve azt követően került az ukrán közvélemény figyelmének homlokterébe, hogy Munkácson a hét végén három halálos áldozatot követelő fegyveres összetűzés történt a képviselő testőrei és a Jobboldali Szektor szélsőséges szervezet emberei között, vélhetően a csempészpiac felosztása körüli ellentétek miatt.

A Záhony-Csop határátkelőhely emiatt zárva tart, helyette a Beregsurány és Asztély, valamint a Tiszabecs és Tiszaújlak közötti, folyamatosan nyitva tartó határállomásokat vegyék igénybe az átkeléshez.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.