80 éves fotók kerültek elő, amiken az angol királynő náci karlendítést gyakorol az anyukájával

Elképesztő címlappal jelent meg Nagy-Britanniában a The Sun magazin. Ezzel itt:

2AA2F47D00000578-0-image-a-78_1437171044143

 

Az újságban még több képet publikálnak. A fotók egy 1933-as felvételből származnak, amin a későbbi VIII. Edward (magyaros írásmóddal Eduárd) király náci karlendítésre tanítja a hétéves Erzsébetet, testvérét és anyjukat.

A 17 perces felvétel Balmoralban, a királyi család egyik skóciai kastélyában készült.

Több újságolvasó és a királyi család is kiakadt a dolgon. Azt mondják, hogy a királynő nem tehető felelőssé azokért a tettekért, amiket 7 évesen követett el. Ráadásul 1933-ban még csak sejteni lehetett Hitler későbbi terveit, a nácik ugyanis pont ebben az évben kerültek hatalomra Németországban. Valószínűleg ez adta az apropót a karlendítésre Edwardnak is. (A félreértések elkerülése végett: ő nem Erzsébet apja, hanem Erzsében apjának, Albert hercegnek a bátyja. Albertből lett később VI. György király, miután VIII. Edward lemondott a trónról, hogy feleségül vehessen egy elvált nőt.)

A Facebookot és a Twittert is elárasztották a felháborodott kommentek, az olvasók azt írják, hogy a The Sun új mélypontjára süllyedt, többen pedig azt tanácsolták a királynőnek, hogy tiltsa ki az államból az újság tulajdonosát, Rupert Murdoch médiamágnást.

A királyi család közleményében elmondta, hogy a felvétel az ő magángyűjteményükből származik, és kiábrándítónak nevezték a módot, ahogyan az újság megszerezte és kihasználta a képeket. (DailyMail)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.