A Germanwings-katasztrófa áldozatainak családtagjai visszautasítják a kártérítést

külföld
2015 július 18., 18:22

A légikatasztrófa áldozatainak családtagjai közül többen is felháborodtak, mert a Lufthansa csak 25 ezer eurót ajánlott fel nekik.

Elmar Giemulla a több német családtagot is képviselő ügyvéd a Spiegelnek elmondta, hogy visszautasítják ezt az ajánlatot, mert a rokonok nem tartják méltányosnak az összeget. Legalább 100 ezer eurót követelnek áldozatonként.

Az ügyvédnő azt is kevésnek tartja, hogy a kártérítésen felül a Lufthansa az áldozatok szüleinek, gyerekeinek és élettársainak még 10 ezer eurót fizetne azokért az egészségügyi károkét, amit a katasztrófa okozott nekik. Giemulla szerint itt túl szűken határozták meg a hozzátartozók körét, és még bele kellene venniük a nagyszülőket, a testvéreket és az unokákat is.

A Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó járata március 24-én zuhant le 150 utassal a fedélzetén Dél-Franciaországban. Nem sokkal később kiderült, hogy a másodpilóta, Andreas Lubitz szándékosan vezette a hegynek a gépet, mert így akart véget vetni az életének.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.