Az Ukrán Biztonsági Szolgálat szerint nincs terrorveszély Kárpátalján

2015 július 18., szombat 15:27
38

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) szerint nincs szükség terrorellenes műveletre Kárpátalján. Az SZBU szóvivője szerint jelenleg nincs terrorveszély a megyében, de mindent megtesznek azért, hogy felfegyverzett emberek ne futkározhassanak az erdőkben.

Szombaton az ukrán belügyminiszter, Arszen Avakov kinevezte a Kárpátalja megyei rendőrség új parancsnokát, akit a kelet-ukrajnai konfliktusövezetben található Mariupolból vezényeltek ide.

Hennagyij Moszkal, a héten kinevezett kárpátaljai kormányzó szerint

a korábbi megyei vezetés alatt a Jobboldali Szektor  felfegyverzett embereinek szabad bejárásuk volt a megyei állami közigazgatási hivatal és a megyei rendőrség épületébe. A fegyveresek rendszeresen pénzt követeltek Szerhij Saranics korábbi megyei rendőrparancsnoktól és Vaszil Hubal korábbi kormányzótól, aki szerinte alkalmanként 10–10 ezer dollárt fizetett a Szektor kárpátaljai szervezetének.

Egy hete Munkácson három halálos áldozatot követelő fegyveres összetűzés történt Mihajlo Lanyo ellenzéki parlamenti képviselő testőrei és Jobboldali Szektor szélsőséges szervezet emberei között, velószínűleg a csempészpiac felosztása körüli ellentétek miatt. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt