Hétfőn nyitnak a görög bankok

gazdaság
2015 július 18., 13:09
comments 40

Három hét zárva tartás után hétfőn kinyitnak a bankok Görögországban. Kissé enyhítenek a készpénzfelvételi korlátozásokon, de a külföldi utalásokra vonatkozó tilalom és a tőkemozgás ellenőrzése érvényben marad - derült ki a görög kormány szombaton közzétett rendeletéből.

A helyi kibocsátású bankkártyával naponta felvehető készpénz összegét június 29. óta 60 euróban korlátozta a kormány. Ezt az előírást úgy változtatták meg, hogy a banki ügyfelek

egy hét alatt legfeljebb 420 eurót vehetnek fel készpénzben számlájukról.

Hétfőtől ismét lehet fizetni külföldön is a görögországi bankok által kibocsátott bankkártyákkal.

A három hétig tartó bankzárlat nagyjából 3 milliárd eurós veszteséget okozott a görög gazdaságnak, nem számolva a turizmusból származó bevételek kiesését - írta a Katimerini című görög liberális napilap. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt