A Fidesz olyan sztorival riogat a menekültek ellen, amiről a rendőrség is megmondta már, hogy nem igaz

POLITIKA
2015 július 20., 12:29
comments 147

Tessely Zoltán fideszes képviselő összehívott ma egy sajtótájékoztatót, aminek a lényege az volt, hogy a migrációs táborokat telepítsék ki a városokon kívülre. Erre azért van szükség, mert az EU nem teszi lehetővé, hogy a táborokba bezárják az embereket, így pedig

"szabadon jöhetnek-mehetnek és rengeteg köztisztasági és közbiztonsági problémát okoznak, csapatokba verődve pedig gyakran félelmet keltenek".

Márpedig - így Tessely - a Fidesz nem szeretné, ha a táborok veszélyeztetnék a bicskei és a magyar családok biztonságát. És hozott is egy példát:

egy bicskei áruházban egy migráns "nézőpontjának nagyobb hangsúlyt adva" kést vett elő.

Ezzel a kiváló. és egyetlenként felhozott példával csak egy baj van. Hogy nem igaz.

A történet még június végén terjedt el, amikor a privatkopo.hu Afrikai menekült akart késelni a bicskei Tescóban címmel jelentett meg egy cikket. Erre reagálva a rendőrség még akkor közleményt adott ki, amiben azt írták, hogy

a külföldi férfi senkivel szemben nem lépett fel támadólag,

zavart viselkedése miatt vele szemben a rendőrök biztonsági intézkedést alkalmaztak. Mindennek már majndem egy hónapja, de a Fideszhez a jelek szerint nem jutott el a kamu hír cáfolata.

Tesselynél rákérdeztek arra is, hogy Szegeden szombat éjjel megvertek egy lányt, mert bevándorlónak hitték a félvér, Magyarországon született, magyar állampolgár barátját. A politikus szerint sajnálatos a támadás, de

határozottan visszautasította, hogy a kormány politikája felelős lenne az esetért.

És egyértelmű nemmel felelt arra a felvetésre, hogy a kabinet kommunikációja felerősítheti-e a bevándorlókkal szembeni indulatokat, amelyek ezért a szegedihez hasonló atrocitásokhoz is vezethetnek. (MTI alapján)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.