Dárdai visszahívása után dühös magyarok támadtak a Hertha Facebook-oldalára

sport
2015 július 20., 10:31
comments 165

Miután kiderült, hogy a berlini Hertha BSC visszahívja Dárdai Pált a csapat élére, és így az edző többet nem lehet félállásban a magyar válogatott szövetségi kapitánya is, beindult a reakcióhullám. Elsőnek Csányi Sándor OTP/MLSZ-elnök adott ki egy sértett hangú közleményt, majd beindultak a magyar szurkolók is, akik közül több százan bukkantak fel a Hertha Facebook-oldalán, hogy jobb eszköz híján ott háborogjanak Dárdai amúgy teljesen ésszerű és logikus döntése miatt a legfrissebb poszt alatt.

Rövid időn belül több mint 350 komment érkezett, gyakorlatilag az összes magyar szurkolóktól. Ilyesmi az alaphangulat:

dardai04

Ezek pedig a leglájkoltabb kommentek, különösen erős a két csereötlet, van aki a tolódáskirály Pintér Attilát ajánlja inkább, más pedig az elmúlt száz év legtechnikásabb magyar labdarúgójának, Torghelle Sándornak az érkezésével fenyegetőzik:

dardai

A sokszáz komment többsége meglehetősen egysíkú, de azért egy-két erősebb versenyző így is akadt. Például Csilla, aki történelmi jóvátételként tartaná helyesnek Dárdai visszaengedését:

dardai2

Vagy Levente, aki szerint Dárdai egy szörnyet alkotott Magyarországon:

dardai03

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.