Oroszországban a néger focistát tiltják el, ha reagál a rasszista beszólásokra, a rasszista beszólásért nem büntetnek

külföld
2015 július 24., 13:22
comments 193

Az orosz labdarúgó szövetség két mérkőzésre eltiltotta a ghánai Emmanuel Frimpongot, aki az Arsenaltól szerződött az orosz bajnokságba, az FC Ufa csapatához.

Frimpong a Szpartak Moszkva-FC Ufa mérkőzésen intett be a Szpartak szurkolóinak, mert azok rasszista beszólásokkal zargatták.

Rögzítsük újra a történések kronológiáját:

  • a szurkolók rasszista skandálással idegesítették Frimpongot;
  • Frimpong beintett nekik.

Az orosz szövetség csak Frimpongot büntette, a Szpartak Moszkvát nem szankcionálta szurkolói rasszizmusa miatt, mert

nem talált bizonyítékot a rasszizmusra.

Oroszország 2018-ban világbajnokságot rendez, ahol a rasszista orosz szurkolók kénytelenek lesznek elviselni az afrikai, amerikai és ázsiai játékosok a számukra nyilván megrázó látványát is. Épp ezért a FIFA rasszista zaklatásért is felelős illetékese, Federico Addiechi, bár maga is elismerte, hogy a FIFA-nak nincs közvetlen beleszólása az orosz szövetség ügyeibe, hivatalosan is magyarázatot kért a döntésre. "Ha az orosz szövetségnek a támogatásunkra van szüksége, és úgy érzem, van, akkor mi támogatni tudjuk őket" - mondta. (Via The Huffington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.