Bevezetik a doppingtesztet az e-sportokban is

Tbg
sport
2015 július 25., 09:51
comments 105

A németországi Kölnben, augusztusban megrendezendő ESL One Cologne-on fognak először hivatalos doppingteszteket lefuttatni a sportolókon, jelentette be az Electronic Sports League (ESL).

Az e-sportok már jó egy évtizede legalább akkora tömegeket és legfőképpen szponozárciós pénzt vonzanak be, mint klasszikus társaik, sőt az is biztos, hogy egy League of Legends döntőre ma már többen kiváncsiak, mint az olimpiai sportágak többségének fináléjára együttvéve.

Ahol pedig pénz van, ott megy a ravaszkodás: számos szupersztárról derült már ki, hogy játék közben élénkítő szereket fogyaszt, ami ebben a műfajban is javítja a teljesítményt, a koncentrációt, a pontosságot, a reflexeket.

A verseny (Counter Strike CS:GO) 250 ezer dolláros fődíjazású, tehát bőven megéri trükközni az ötfős csapatoknak. (Egy augusztusi Dota 2 verseny összdíjazása 17 millió dollár körül van!)

A Counter-Strike-szcénát pár héttel ezelőtt rengette meg, hogy több ismert csapat játékosa bevallotta, versenyen az amfetamin tartalmú Adderrallt fogyasztják.

"Az ESL egy vicc. Egyáltalán nem érdekel, mindannyian rajta vagyunk az Adderallon" - reagált a bejelentésre Kory Friesen, egy jól ismert kiberatléta.

A doppingolás elleni harc persze - ahogy az olimpiai sportágakból ismerős lehet - itt is szélmalomharcnak ígérkezik - kíváncsiak várjuk a fejleményeket. (BI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.