Ilyen gyorsan halad a fény a Naprendszerben

űr
2015 július 26., 11:02
comments 70

Alphonse Swinehart 45 perces animációja a Naptól halad a Jupiterig a fény haladási sebességének (299 792 458 méter/szekundum) megfelelő idő alatt, érintve a közbeeső égitesteket. A videó csak 45 perces, így a Szaturnuszt már nem láthatjuk, ami a Jupiter után 35 perc lenne, a Plútó pedig már (a pályáján való elhelyezkedésétől függően) több óra. Persze a videó csak annyiban tekinthető pontosnak, ha a relativitáselméletet félretesszük, mert egy közel fénysebességgel haladó test máshogy érzékelné a téridőt, mint mi most így itt. (io9 via Cink)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.