21 ember meghalt egy afganisztáni lakodalomban kitört lövöldözésben

bűnügy
2015 július 27., 07:07
comments 62

Fegyveres összetűzés tört ki egy lakodalomban Afganisztán északi részén, a lövöldözésben 21-en meghaltak, 10 ember pedig megsebesült, mindannyian civilek.

Egy évek óta tartó ellenségeskedésből lett fegyveres összetűzés két vendégcsoport között egy molla fiának vasárnapi esküvői vacsoráján Baglán tartomány Andarab nevű körzetében.

A vendégek kb. négyszázan voltak.

A lövöldözés a két csoport tagjai között azért tört ki a lakodalmas házban, mert lelőtték az egyik vendéget. Az áldozatok 14 és 60 év közötti férfiak voltak.

Az afganisztáni esküvőkön – főleg az ország eldugott településein – általában több száz fős a násznép, és ezeken azt ünnepeken gyakran tör ki összetűzés az egymással ellenséges viszonyban lévő helyi érdekcsoportok között, az emberölés sem ritka.

Miután közel 40 éve folyik fegyveres konfliktus vagy háború az országban, nagy mennyiségű fegyver van a civileknél is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.