A bostoni polgármester mindaddig nem akar olimpiát a városába, amíg nem látja, mibe kerülne mindez a város lakóinak

Bár a 2024-es olimpiára Magyarország is pályázik, a nyári játékok helyszínének ciklikus forgása miatt ezt az időpontot valószínűleg egy észak-amerikai város fogja kapni, és Budapest komolyabban úgyis csak a 2028-as olimpiáért indulhatnának, ami egy európai helyszínnek jár majd az íratlan szokásjog szerint.

A 2024-es játékok eddigi egyik legesélyesebb indulójának Boston számított, még ha már eddig is erős kampány zajlott az olimpiai rendezés terve ellen.

Hétfőn az olimpiaszkeptikusok egy kicsit megörülhettek, mert a város polgármestere, Marty Walsh közölte, hogy ő nem fog szerződést kötni az amerikai olimpiai szövetséggel mindaddig, amíg nincs birtokában minden információ a gazdasági következményekről. Azaz amíg nem tudja pontosan, hogy mindez mennyibe fog kerülni az adófizetőknek. És sajtótájékoztatóján elmondottak szerint ő a város és lakóinak védelmére kapott megbízást, ezzel pedig nem fér össze, hogy beleugorjon egy ilyen projektbe.

Bostonban kifejezetten népszerűtlen az olimpiai rendezés gondolata, csak a helyiek 36 százaléka támogatja azt. A legtöbben a költségek teljes elszállásától tartanak, ami rendszerint kíséri a rendezést.

Boston mellett Los Angeles, San Francisco és Washington jelezte az amerikai szövetségnél, hogy indulna.

Nem a bostoniak az egyetlenek, akik nem repesnek a rendezés gondolatától, a budapesti indulást például mi is irdatlan lopási lehetőségnek őrültségnek gondoljuk. (Guardian)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.